Lloguers

Entenc perfectament que els propietaris de pisos vulguin rendi- bilitzar les seves inversions.

Comprenc que molts d’ells, darrerament, hagin optat per posar els seus immobles a disposició dels turistes, perquè tot i que sempre hi ha més risc de desperfectes, el cert és que es poden guanyar més diners.

Malauradament, tenim un parc desconegut de pisos propietat d’estrangers que han sortit del mercat a causa de l’obligada transparència fiscal, i n’hi ha d’altres que prefereixen tenir-los tancats a haver de gestionar els maldecaps d’un mal llogater.

Malgrat això, que es pugui encarir el preu d’un lloguer al finalitzar el contracte d’arrendament de cinc anys en més d’un 50% sense que hi hagi reformes o millores que així ho justifiquin, no només és immoral, sinó que hauria de ser il·legal.

El Govern, conscient de la situació, hauria d’impulsar de forma urgent els mecanismes de control necessaris per tal de prohibir la cobdícia i l’especulació d’alguns propietaris, especialment a les parròquies centrals, on fàcilment aquests dies sentim a parlar de persones que –això sí, amb preavís– se’ls informa que d’aquí a uns mesos passaran de pagar 600 euros a pagar-ne 900 pel pis on viuen.

En qualsevol cas, no aturar aquest despropòsit ens acabarà passant factura a tots, ja que la manca d’alternatives, obligarà moltes famílies a endeutar-se, haver de reduir o eliminar l’estalvi i els plans de pensions que tan insistentment ens recomanen que firmem, i de retruc, baixarà el consum de béns i serveis.

I tot, perquè hi ha qui menja amb gana de gos i les institucions no els saben dir que no.

2 thoughts on “Lloguers

  1. Bon dia,

    Doncs, com la’utora de l’article, penso que és immoral del tot. Hi ha qui cobra exactament aquests 900€ mensuals per jornades de més de 8h.

    Si això no és esclavitud que em diguin què ho és.

    Cordialment

    Liked by 1 person

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s