Conciliació

El 56% de les dones del nostre entorn tenim un títol universitari, però tot i així cobrem fins a un 19% menys que els homes amb la mateixa titulació. Això determina, entre altres qüestions, que en cas de baixa les dones cobrem menys i també menys quan arriba la jubilació, malgrat fer la mateixa feina i tenir la mateixa capacitació.

En els últims anys, la crisi ha fet especialment mal a les dones, que han vist com s’han frenat les campanyes destinades a la reducció de les desigualtats de gènere. Encara recordo algun il·luminat ficat en política que proposava com a gran mesura de progrés oferir a les dones poder agafar-se un parell d’hores al dia de la seva feina per millorar així la conciliació familiar. Els empresaris miren amb recel les dones que volen accedir a llocs de treball quan estan en edat fèrtil –i quan es tracta de llocs de responsabilitat encara més–. Ja se sap, cal tenir en compte la baixa de maternitat, i que quan el nen està malalt falta més la dona que l’home. És normal doncs que es busqui eliminar el risc d’absentisme laboral i assegurar-nos que el treballador estarà per la feina.

Una mirada patriarcal, simple, terriblement arrelada i que malauradament tot just comença a canviar ara. Però falta molt per fer. Les mares han d’ocupar-se dels fills, de la mateixa manera que s’hi han d’implicar els pares.

Això és bo per a la dona, que podrà recuperar el lloc que li pertoca en l’àmbit laboral, i bo per als pares, que s’han perdut la criança dels seus fills durant generacions. Mentre la societat no hi arriba, l’Estat hauria de donar-hi una empenta.

2 thoughts on “Conciliació

  1. Avui sols faig que sumar apostes! Falta un espai que parli que ensenyi de manera practica que són els micromasclismes que parli de les dones d’aquest segle i dels seus reptes.

    resposta dedicada au del paradís+cupaire andorrana

    M'agrada

  2. El movimiento ideologico feminista financiado por los eugenistas pondrá fin a la maternidad,de ese modo la mujer podrá ser “libre” y trabajar 12h como el hombre…..

    M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s