BOPA nostàlgic

A vegades ens pot semblar que Andorra no canvia.

No els seus carrers, ni edificis, que òbviament juguen a despistar-nos. Mirant al BOPA la llista d’associacions donades de baixa m’he adonat que és una falsa percepció.

Entre algunes de les associacions que oficialment ja no existeixen hi ha el Sindicat de Treballadors de l’Hostaleria, el SAT2T… els periodistes més veterans segur que recorden les declaracions incendiàries del seu president portaveu, Josep Maria Bautista. Avui em sembla que ni tan sols viu a Andorra. Però els sindicats privats continuen sent un intent que no arriba a quallar.

L’ACU. Una entitat que va fer moltíssima feina quan tot estava per fer i el relleu de la qual ha quedat diluïda en els passadissos de l’administració.

O l’associació d’Hotelers d’Andorra, la prova vivent que si depengués només de les nostres diferències personals hi podria haver un sindicat per persona. Almenys en aquest cas finalment el sentit comú es va imposar i tots plegats miren de fer front comú des de la Unió Hotelera. La crisi obliga a la unió.

Voldria fer un especial esment a l’Associació de Dones Migrants d’Andorra. La seva feina va ser cabdal, i ho continua sent. Alguns dels seus cavalls de batalla, com una llar refugi per a dones maltractades, ha caigut en l’oblit, però no així la seva tasca contra la violència de gènere que va acabar culminant en els serveis que ofereix avui l’administració.

Qui sap? Potser aquestes ratlles desperten la nostàlgia i algú mira de tornar a donar impuls a aquestes entitats. L’opció del recurs encara està oberta. I la feina, molta d’ella, continua pendent.

3 thoughts on “BOPA nostàlgic

 1. BONDIA. de casualitat he trobat aquest post en el teu blog, i m’agradaria comntar-te per alusions algunes inexactituts i falsetats que has escrit per ignorancia opotser intencionadament. En primer lloc, segions el registre d’associacions, la vigencia d’estar subscrit es de 25 anys si no es que ho han canviat. Jo no he sigut mai el president del SAT2T, era portaveu i soc cofundador. En el nostre sindicat no existia la figura de president i si la de secretari general encapçalada per Antoni Capdevila, ya que no som un sindicat vertical ni presidencialista com podria ser l’USd’A. Es clar, que el que més donava la cara pels companys i companyes era jo, ja que van decidir els membres de la junta que despres d’haver estat perseguits laboralment en especial jo, van perdre la por i jo encara més de parlar el que demes no s’atrevien a dir ni denunciar, i es fals que creaven incendis ni que soc un incendiari, ja que sempre abans de fer una denuncia publica intentaven mediar amb l’empresari i treballadors per solucionar qualsevol situacio negativa que hi hagues. Si la prepotencia andorrana no ho feia possible, informaven a la població del que passava per vergonya del pais amb l’intenció d’afrontar la realitat. Podria dir-te moltes coses més que ignores i per suposat resto a la teva disposició per qualsevol aclariment sense res a amagar. I respecte a la meva vida personal, et podia explicar els veritables motius pel qual em vaig veure obligat a marxar ja fa 10 anys a terres gironines, i el que la justicia andorrana va fer amb mi… una salutació cordial, josepmaria bautista, 685900680
  A LA TEVA DISPOSICIÓ

  M'agrada

  1. Hola Josep Maria.
   Em sap greu haver confós el càrrec. És cert, eres portaveu i no president. Ara ho corregeixo.
   Per la resta, em sembla que no dic res que no sigui estrictament cert.
   El registre d’associacions va donar de baixa el SAT 2T ara fa tres anys. https://www.elperiodic.ad/noticia/48987/el-registre-dassociacions-cancella-62-entitats.
   Les teves declaracions sempre aixecaven ampolles. Només cal que facis una recerca amb el teu nom a Google, com de ben segur saps.
   I ja no vius a Andorra.
   I per cert, l’USDA també té un secretari general.
   De fet, l’article no parla de tu. Ni tan sols del SAT 2T. Era un exemple més entre altres.
   D’altra banda, t’agraeixo que t’hagis pres la molèstia de comentar un article de fa més de tres anys i et desitjo molts encerts a la vida.
   Cordialment,

   M'agrada

 2. gracies per l’informació de la baixa del rergistre. no ho sabia. repscte a l’USd’A, m’alegro molt de que tinguin secretari general ja que no era de rebut tenir un president com abans i que em moltisimes vegade en Gabriel aixi ho manifestava . Et reconec que va ser una etapa que van destapar moltes situacions irregulars i més enllá, peró jo com portaveu ho tenia que dir, despres de parlar amb la resta de companys i companyes…que moltes vegades no em deixaven dir el que jo volia…i menys mal. Pero vaig tenir que aprendre a escoltar…i en tot cas, van tenir reconeixements en privat, alguns per carta que guardo…, i que van agraint-nos la nostra mediació en algun conflicte o situació que perjudicava a les dues parts… en tot cas, t’informo que tinc contacte amb joan segui i adrian ortun entre altres… i saben que estic a la seva disposció pel que calgui i per quan vulguin. La meva vida en terres gironines , banyoles actualment, abans la vall d’en bas, em va força bé, i ara he iniciat un nou projecte que en certa manera aprofito l’experiencia sindical i de mediació i espero aquest hivern….arribar a tot el pirineu catalá i a Andorra…ja t’avisare. Sense més m’alegro molt de saber de tú, i resto a la teva disposició

  https://www.facebook.com/ElTeuCuinerdeGironaJosepMaria/

  M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s