Estimats Reis d’Orient

reyes-magos-de-oriente1-e1325822942732
Com que les càmeres de vigilància ja no són el que eren, m’haureu de fer un vot de confiança quan us digui que hem fet molta bondat.

Per això, aprofito per passar-vos la llista de presents que m’agradaria que ens féssiu arribar a aquest petit país dels Pirineus.

Primer de tot salut. Salut per a tots aquells que pateixen aquests dies, que no els faltin els recursos suficients per poder afrontar la malaltia sense haver de patir ni per les cues, ni pels diners.

Segon, que tothom tingui feina, ni que sigui per tenir un motiu per llevar-se del llit. Que el temps que ens passem treballant sigui per al nostre profit, però també que aporti alguna cosa als que ens envolten. Que tothom pugui sentir-se útil i valorat i això l’empenyi a buscar l’excel·lència.

Tercer, uns governants que no es creguin perfectes i que no es conformin de ser-ho. Que entre les grans paraules no oblidin el nostre dia a dia, fet de petites coses, de petits gestos i de bones maneres.

Quart, fer que la llei sigui justa, la justícia ràpida i els veredictes imparcials. Que guanyin els bons i no els hàbils, que no s’allarguin tant els terminis, que tothom sigui innocent fins que es demostri el contrari.

Cinquè, molta tendresa. No us demano ni amors apassionats, ni loteries increïbles. Només un tel de tendresa que tot ho embolcalli i un somriure. Que ens deixi les arestes a casa, que instauri el costum de la bona educació, que ens permeti relaxar-nos i deixar entreveure la personeta que tots portem dins.

Ja sé que són moltes coses, però si vostès ens ajuden una mica nosaltres hi acabarem de posar el que hi cal.

2 thoughts on “Estimats Reis d’Orient

 1. Benvolguda i benvolguts. Sabem de bona tinta que que us heu portat bé,la majoria del temps com a bons ciutadans.Tenim el google que ho confirma i les xarxes socials que ho certifiquen.De fet no us posa una mica nerviosos que sapiguem tot de vosaltres? com Deu , la verge maria?

  Llegint la teva carta ens hem adonat que em de ser màgics per nassos,sols recordar-te que tenim certes limitacions.

  Salut.Estem molt pendents dels vostres malalts i dels qui els cuiden durant aquests dies (i la resta de l’any).Per a ells lis regalarem grans dosis de confiança de paciència de introspecció personal i de voluntat.
  Feina. Mentre hi ha empresaris que escatimen mitjans al seu personal sota la premissa”el que fèiem amb 4 ara ho hem de fer amb dos” essent del tot fals,pensem que hem de regalar globalment no sols al Pirineu, grans dosis d’ètica davant de tanta cobdícia.Al treballador ja no cal què li recordem el do preciós que és la feina però sí li volem recordar que s’impliqui en el seu treball que sigui un ítem no de qualitat de l’empresa si no de ell mateix.Què s’enamori una vegada més de la seva professió.
  Governants.Passa palabro.
  Legislació. Si la llei fonamentalment la proposen els anteriors…regalem professionalització de tots ells,menys caciquismes i una de bourbon.

  M'agrada

 2. I per últim tendresa? fet,clar que sí. Us recordem exercicis fàcils de fer per gaudir també del dia a dia,anar a fer el tallat al bar de sempre i dedicar una nota al cambrer,ara fa una mica de fred però a l’estiu…agafeu el camell (l’animal) i aneu al cap damunt d’una de les vostres muntanyes que us permeti veure més enllà , ajuda a la veïna de 70 anys a pujar la compra a ca seva , recorda-li al venedor de torn lo satisfet que has quedat per les seves explicacions. I enamora i deixa que t’enamorin amb llibertat i sense preus.

  M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s