Nous reptes

A les portes d’un nou any, poc o molt ens fem bons propòsits. Deixar de fumar, anar al gimnàs, aprendre definitivament l’anglès, cuina o ganxet. La qüestió és tenir la sensació que has fet alguna cosa per millorar la teva vida. Avui és un dia per pensar en tot plegat. En el que queda per fer, però també, per què no? A aportar alguna cosa a la vida dels altres. És per això que davant els darrers informes de l’OMS que parlen de la perillositat de la carn processada, del desgast i la insostenibilitat del sistema de conreus per alimentar ramats de bestiar destinats al consum humà, davant el dolor gratuït que genera en les pobres bèsties la cria massiva d’espècies animals, val la pena que tots plegats sumem per posar-hi fre. És per això que a partir del gener, com totes les bones intencions, impulsarem una nova iniciativa legislativa popular per tal de regular per llei el consum de carn a casa nostra. No es tracta que ens tornem tots vegetarians, sinó de posar mesures per fer una empremta el més racional possible i per ajudar les noves generacions a apreciar les llenties i els cigrons com a alternativa a les hamburgueses. A partir del gener, si aconseguim el suport del 10% del cens electoral, ho farem arribar al Consell General perquè prengui en compte aquesta proposició de llei que establirà el consum de carn de cada família andorrana en un màxim de tres cops per setmana, juntament amb la promoció del bestiar del país com a única font de consum, gràcies a la bona qualitat del producte i a la seva traçabilitat. Amb una mica de sort, serem pioners d’alguna cosa bona.

———————-

29/12/15

Suposo que era previsible 🙂

Evidentment era una innocentada. No hi ha prevista- que jo sàpiga- cap ILP que vulgui regular el consum de carn a casa nostra. Però  deixant de banda que una llei no hauria de dir que podem menjar i que no, combrego amb tot el que he escrit en l’article. Bones Festes!

3 thoughts on “Nous reptes

 1. Jo que sóc més animal que les vaques d’Encamp o la carn de poltre del Principat
  Jo que tinc una erecció quan menjo a cal a CAVA a Can Manel o repeteixo els postres ben fets.
  Jo que voto als verds fa que cagui més restret i tinc somnis eròtics amb el conseller!
  Jo que sóc soci del Guissona i no trago ni en pintura als runners a la OMS i als vegetarians!
  Jo que penso que la carn d’ovella és menys saborosa que la de cavall!
  Jo que porto la cançò d’Andorra d’Eurovisió i l’escut de la nació tatuat en el mugró!

  Jo què sempre he defensat els productes de la terra
  Ara m’he enamorat d’una vegana Andorrana!

  Ohhh Merittxeeeellll, menjaré Tofú amb tu!
  Ohh Meritxxelll! anirem a yoga tots dos junts!
  I lluitarem pel nostre amor prohibit
  Oh Meritxell….

  M'agrada

 2. Comme en URSS à l´époque des tickets de rationnement ! Vive la révolution !!!!
  Vous êtes tous devenus complètement timbrés ! Le fait d´être enfermés toute l´année entre vos montagnes ne doit pas arranger les choses ! sortez un peu !

  M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s