Només en pot quedar un

Els immortals

Highlander_McCleodLa manca de pluralitat política en una parròquia gran però amb pocs andorrans. No és que sigui un problema, la veritat. No en els temps que corren. Però l’abstenció a Canillo és un dels cavalls de batalla a vèncer en aquests comicis. La millora del peu de pistes al Pas de la Casa i la gestió de l’estació de neu amb Saetde, sense oblidar la sagnia del Funicamp, són un dels punts calents a la parròquia d’Encamp. La privatització de la gestió d’Arcalís i el manteniment d’un projecte que fa anys que arrossega deutes és la punta de llança a Ordino. De la mateixa manera que són temes centrals de campanya la compra de les participacions d’EMAP a la Massana i la ubicació de l’heliport a la capital. El forat negre de Naturlandia i la gestió de l’aigua i Vivand a Escaldes-Engordany són altres dels temes que es debaten des d’ahir coincidint amb l’inici de la campanya electoral. Qüestions importants, locals i concretes. De mal resoldre en molts casos, ja que malgrat ser temes de gestió comunal demanen una intervenció amb sentit d’Estat i emmarcada en una política coherent i conjunta de país. Però ara no tocarem la Constitució. Més enllà de l’anècdota par­roquial, als nous candidats els toca tenir molt clar què poden i què volen deixar de costat per poder continuar comptant amb les injeccions de les transferències i mantenir oferint un servei al ciutadà que va començar com un regal i que avui es percep com una obligació per part de la ciutadania. Els carrers estan entapissats de somriures. Les impremtes fan l’agost. La cursa ja ha començat. I només en pot quedar un.

2 thoughts on “Només en pot quedar un

  1. Jo crec que als ciutadans, el que realment els importa escoltar es que faran per als ciutadans, no el que faran per a uns quans, per a uns vinguts de fora, per unes societats creades a cop de talonari pel mateixos comuns, per les transferències i les competències, per mirar-se al melic i assitir a molts actes pompuosos. Després de llegir els programes de la meva parròquia, de veure el ball de cadires dels candidats, de les corredisses, pactes no assloits, i tuti quanti… Encara no he escoltat una sola proposta “concreta”, tret del estudiarem, mirarem, avaluarem,… per millorar el nostre dia a dia, orientada al ciutadà, i no al empresari, al turista, o a les autoritats. Per aixó crec que us equivoqueu en els temes calents de la campanya, us ho mireu des del prisma del star system de les mondanités del que feu part els epriodistes d’aquest país.

    M'agrada

  2. Bon dia Toni. Comparteixo pràcticament tot el que dius. Menys en el comentari final, em sap greu. Una cosa és voler que parlin i resolguin sobretot els temes que afectin la ciutadania i l’altra és obviar que si no es resolen patates chaudes com Vivand, naturlàndia, EMAp o tants d’altres de retruc ens tocarà el rebre a tots – començant pels ciutadans de a peu-. Molaria molt ser part de l’Star System d’aquest país, però va a ser que no.

    M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s