Et veig a venir

kennedy2Nixon-Kennedy

La primera impressió que ens causa una persona es produeix en set segons. El 93% de la informació que transmetem depèn del llenguatge corporal. No és el que diem, és com ho diem a través del cos. El nostre cervell –qüestió de supervivència– confia més en el que li diu el cos que en les paraules, i només quan el teu gest diu el mateix que la teva boca és quan aconsegueixes transmetre confiança i credibilitat. No tornaré a treure –ja tenim YouTube per fer memòria– el famós debat entre John F. Kennedy i Richard Nixon –d’obligat estudi a les facultats de periodisme–. Kennedy, gràcies als seus dots d’oratòria i presència escènica es va emportar de cap aquells comicis –que fins aleshores no tenia guanyats ni de bon tros–. Si no l’has vist i estàs en política estaria bé que li fessis una ullada. Segurament ja és tard per als candidats a les comunals. Prou feina tenen els novells a empassar-se totes les consignes d’un programa farcit de tòpics i redactat d’una esgarrapada aquesta última setmana, entre galetes, ganxitos i llaunes de Coca-Cola a les seus dels partits. Però si mai teniu previst dedicar-vos a la política no estaria de més que comencéssiu des de ja a practicar davant el mirall, a participar de forma activa en la vida associativa, aportant opinions, desenvolupant debats i sempre que sigui possible prenent part en espais de ràdio i televisió, que us bregaran en el difícil art de no semblar uns estaquirots davant els micròfons.
La ideologia, les ganes de treballar i la bona fe ja se us suposen. La coherència, la credibilitat i la seguretat quan no es tenen, es treballen.

4 thoughts on “Et veig a venir

  1. I ja posats a recordar a JFK per que no veure el discurs John que va pronunciar el dia de la seva investidura, 20 de gener de 1961, un dels grans discursos de la història de la humanitat. El “No preguntis el que el teu país pot fer per tu; pregunta el que tu pots fer pel teu país. “

    M'agrada

  2. Les paraules per si soles també contenen missatges reveladors sobre la personalitat.La programació Neurolingüística ens ajuda a entendre com païm la informació que rebem del nostre entorn i de com el transmetem.Si varies la paraula que utilitzes per definir quelcom ets capaç de variar el teu sentiment,si ets capaç de identificar la teva gesticulació amb el teu discurs pots arribar a “enganyar” més el teu electorat (…)

    M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s