Sant Ermengol

stermengolAvui tocava parlar del paper del Coprincipat i del pes de l’Església en les institucions andorranes. Tocava reflexionar si la sobirania és cosa nostra o fins a quin punt necessitem encara de la tutela dels Senyors per construir un futur, que avui molts albirem incert. Però, una vegada més, m’adono que les institucions no són més que les persones que les impulsen i nodreixen, i el pòsit que deixen en els altres. Dijous la comunitat vinculada –d’una o altra manera al col·legi Sant Ermengol– es desvetllava amb la notícia que la comunitat de salesians que ha regentat l’escola des de fa gairebé 50 anys marxa d’Andorra. Més enllà del relleu que agafarà la congregació de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell , de la continuïtat del projecte educatiu, més enllà de garantir els llocs de treball i de la possible vinculació que aquesta precipitada sortida pugui tenir amb els rumors que envolten el Copríncep episcopal i la seva continuïtat, m’agradaria agafar un temps per veure com van les coses a partir d’ara, i donar les gràcies a una comunitat que ha deixat empremta en molts de nosaltres. Del col·legi Sant Ermengol han sortit molts homes i dones que per acció –o reacció– han respost a una educació de qualitat, exigent i amb valors. Jo tinc molt a agrair a l’escola. A alguns dels seus mestres de forma molt particular, i al seu actual director –una persona amb la capacitat gairebé extraterrestre de mirar entre vuit-cents alumnes d’un pati i fer-te saber sense paraules que t’està cridant només a tu–. Records d’un temps que em va fer créixer, aprendre i qüestionar el món. Tant de bo, això darrer no canviï.

2 thoughts on “Sant Ermengol

  1. Penso que una part, per petita que sigui, de la classe empresarial té a Andorra un nivell força acceptable de consciència social gràcies als salesians. També crec que a Andorra una part, no menyspreable, de la classe política que tendeix a fer religió del neoliberalisme defensa aquesta creença del poder i del diner amb un punt moderació gràcies als salesians. Estic convençut, igualment, que una part, reduïda però generosa, de les persones que s’han trobat amb un gran patrimoni, gràcies als salesians han entès que aquest fet de fortuna no és de dret diví o estava escrit en les estrelles i que haurien pogut néixer en la gran misèria i degradació del tercer món i d’àmplies zones del primer i segon.

    M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s