Fins al final

Andorra es troba en aquests moments en una situació delicada i en el punt de mira internacional després de la presumpta mala praxi d’alts directius de BPA. Evidentment a hores d’ara tot és presumpte, però no podem arronsar el nas fent veure que no és més que una situació desagradable davant el dit acusador de l’Estat nord-americà en pes, assenyalant-nos directament amb cara de pocs amics. Més de dos mil milions de dòlars fan prou soroll per fer-nos malpensar que algú no va fer prou bé la seva feina, o que va pensar que ningú s’adonaria que sí que l’estava fent prou bé. Crec que el Govern ha actuat de forma ràpida i efectiva –tampoc tenia cap altra alternativa– més enllà de fer-se el sord –si cola cola–, o posar-se gallet i amenaçar els americans de trobar-se a la sortida del bar per fer uns trets i veure qui els té més ben posats. El crim organitzat no és una broma. I sembla que fora d’aquí –amb rerefons polític o sense– no s’ho prenen com un tema de negocis més, o com una qüestió banal que afecta quatre comptes o que total ja se n’ocupen als jutjats. Hi ha moltes coses en joc. La credibilitat del país, una. Per això crec que el Govern ha fet el que tocava. Però això només és el primer pas. Ara cal que nosaltres siguem els primers interessats a arribar fins al final de la qüestió. I no només per poder mirar als amos del ranxo a la cara, sinó perquè cal que tinguem clar per què els mecanismes de seguretat han fallat, on han fallat i què cal fer perquè no torni a passar. Els demagogs mentrestant poden continuar confonent els intangibles amb la inconsistència.

3 thoughts on “Fins al final

  1. Lo de treure les pistoles sempre m’ha semblat massa peli dolenta americana.I parlant dels bons dels dolents i dels” tontos” (sense voler plagiar a ningú) estic d’acord amb tu.En algunes lligues veïns no es pot jugar;a menys “que sepas torear” i el toro sigui amic teu.Pel que sembla en aquest món sobra un paradís fiscal i entre bambalines qualsevol excusa serà bona . Per fer , la pasta (i no la de menjar precisament) no has de tenir etica ni ser just.No sé si m’explico…

    M'agrada

  2. aquest tema feia temps que estava judicialitzat a la batllia, o sigui estava tancat dins d’un calaix i fins que els de fora no ho han denunciat, NINGÚ HA MOGUT UN SOL DIT….. ho sento però ja heu fet tard….. la credibilitat no es compra…… a saber què hi ha demés darrere de tanta fatxada….

    M'agrada

  3. És exactament com dius, @kin femer! . Han hagut de venir els americans, com si fóssin uns Mr Marshall qualsevulles, i en 3 dies (TRES!) han desmontat el banc. No n’ha quedat ningú. I el tema aquest feia anys que estava aquí, però si cola.. cola, tu!

    M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s