En campanya

Ja està en marxa tot l’aparell de campanya. Somriures que ens miren, més o menys disfressats des dels cartells electorals. Durant les properes dues setmanes quatre formacions –amb idees més o menys definides i definibles– ens miraran de convèncer de sumar-nos al seu projecte de país. Prop de dues-centes persones passaran moltes hores espardenyant per fer arribar un missatge que no estalviarà ni hores ni mitjans. Twitter, porta a porta, ràdio, premsa, cues del súper… tota ocasió és bona per estrènyer mans i estirar mànigues en una campanya més oberta que mai. Segons el CRES, la gent diu que tornarà a guanyar DA, però només ho gosa dir un 40%. El 60% dels enquestats en la darrera batuda política del Centre de Recerca Sociològica s’empara en el no sap / no contesta per no equivocar-se (o no mullar-se) en el pronòstic. Mentrestant –porres de banda– els meus ànims a tots ells. De debò. Sigui per convenciment, per obligació o per necessitat. Gràcies a tots aquells que han pogut i decidit fer un pas endavant per perpetuar el nostre sistema democràtic. No és el millor sistema democràtic del món, però és el millor que hem sabut fer fins ara. Un sistema que només pot escollir una part reduïda de la població adulta –molts perquè encara no fa vint anys que hi són, altres perquè es van cansar d’esperar més de vint anys–. Un sistema que discrimina els territoris més poblats, que només permet l’accés a la política a determinats sectors professionals però que malgrat tot diu que ens representa a tots. Esperem que la disbauxa d’aquests dies no ens faci penedir en una llarga quaresma.

7 thoughts on “En campanya

 1. No és el millor sistema.Totalment d’acord. Sembla, i m’avalo de l’històric quan dic que els humans sols som capaços de fer canvis a base de posar la corda amb tensió entre la majoria empobrida i la minoria silenciosa i poderosa.Aquest tipus de democràcia és un engany. El subterrani on es gestionen els tractes ,més o menys ètics ,més o menys qüestionables estan al descobert des de l’inici de la crisis global.Aquí no es salva “ni el tato” (si em permeteu l’expressió castellana que de ben segur el senyor Martí m’autoritza a utilitzar la) .Aquest 60 % no sap/no contesta potser sap i ja li és igual,si és així, podem deixar pas als autèntics gestors i governants dels països .La democràcia mai va existir i Andorra menys.

  M'agrada

 2. promeses i promeses, la majoria se les quals no tenen intencions de complir. Un seguit de bones intencions que es fan realment empelagoses.
  L’estat de benestar cau en picat, per alguns molt més que pels altres, es clar. Un sèquit de polítis amb ànims de resoldre-ho tot, pero que després de l’u de març, els que guanyin faran el que vulguin i també el que puguin, i la resta a criticar i posar en evidència davant del poble lo malament que ho estàn fent….
  Es sempre el mateix…. Penso, escoltant a la gent, que hi ha un sector important de la població que està cansat, desmotivat, que tant li fa…. I que no es deixa embaucar per paraules, sinò per fets.
  Senyors polítics, no oblideu, que guanyi qui guanyi esteu al servei del poble, i no el poble al vostre servei. I el poble és tota la comunitat que treballa per tirar endevant cada dia, no solsament uns quants que tenen passaport.

  M'agrada

 3. 4 llistes nacionals!!!!!!… amb independencia de la lectura del vot parroquial (sempre enigmatic)… la lectura del vot nacional posara a tothom al seu lloc… repeteixo 4 llistes nacionals… FANTASTIC!… ja era hora de triar el gra de la palla…

  M'agrada

 4. Com més llegeixo aquest blog més clar tinc la teva professionaliat…! Campanya neta per part dels mitjanç de comunicació SVP, els que teniu l’honor de transmetre l’informació deixeu “ideologies” a part.

  Els que tant reclameu desde casa, invito a participar activament a la millora del norte estimat país.

  M'agrada

 5. Gràcies a tots pels vostres comentaris.
  Lector objectiu, si el que vol és informació objectiva hauria de limitar-se a les pàgines d’informació i deixar de banda els blocs d’opinió com aquest.

  M'agrada

 6. Sap perfectament que tot i ser un blog d’opinió formarà part activament d’aquesta campanya electoral com a periodista (com a persona privada, plens drets de participació).

  M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s