Som el que mengem

Cada dia hi ha més gent que surt a córrer. Cada dia més persones que integren l’exercici com una part important del seu dia a dia, o que si més no ho intenten, conscients que només així podrem dir que hem fet els possibles per ser joves per sempre. La societat que ens envolta només permet un model de visibilitat. El de l’èxit i la joventut. Tot està permès mentre ets jove, o si més no mentre ho sembles. I en aquesta cursa absurda de deixar un cadàver en forma quan t’arribi l’hora també s’hi suma la dèria pels productes eco-bio-sostenibles-saludables i que sempre que sigui possible tinguin un deix oriental que ens facin creure que hem trobat l’elixir de l’eterna joventut. Xiitakes per pujar les defenses, azukis per depurar, kombu per entendrir uns llegums que has de menjar quatre cops per setmana, el peix ni de piscifactoria, que menja pinso; ni del mar, que té metalls pesants. Descarta els làctics i comença a experimentar amb els germinats, els encurtits de verdures i el gomasi –perquè ja em diràs tu com has pogut viure tant temps sense un bol estriat que et permeti moldre les llavors de sèsam–. I així comencen a créixer i multiplicar-se les lleixes de menjar saludable, sense deixar-te clar quina és la soja transgènica que t’emportes a casa, quin percentatge té d’ametlla la llet vegetal que et vénen a sis euros el litre o si realment ha fet tres anys el te bancha que has començat a prendre per deixar el cafè. Ho confesso, jo he caigut en el parany i busco desesperadament una slow juicer per començar a prendre sucs verds amb espirulina, que es veu que ho curen tot.

3 thoughts on “Som el que mengem

 1. Tens tota la raò, a vegades trobo a faltar el temps a on l’única preocupació que tenia jo quan cuinava és que fos bò. No em preocupava gaire de l’aspecte nutricional, tot i que tinc la sort d’haver crescut amb uns pares que cuinaven amb productes frescs i de temporada comprats el dia mateix o d’un dia per l’altre (això si!); congelador no en teniem i res de productes processats. En si ja era tot un pam de reflexió que m’havia estalviat, i no se m’hauria mai ocorregut cuina de forma diferent. D’una certa forma els slow juicers també fan part d’aquesta corsa que descrius, aran estan molt de moda, són la versió moderna de la liquadora Moulinex que la mare va comprar fa 25 anys. Fan part de tota aquesta tendencia “salutaria”, hi han “juice masters” ( http://www.juicemaster.com/) que s’han fet rics amb aquest “mercat”, creant hotels especialitzats a on només et serviran sucs verds del dinar al sopar. Hi han persones per qui els sucs verds seran massa agressius, a qui els sentirà fatal. I altres a qui els hi anirà fenomenal. Com tot, no hi ha res com el colador de la propia experiència. Però és ben cert, els exprimidors de suc tenen certes qualitats : conserven molts més enzims i vitamines a l’hora de fer sucs de fruita i de verdura (i també pots fer la teva llet d’ametlla!) que les centrifugadores i liquadores. Aixi els pots tenir unes hores a la nevera i conserven les qualitats. Algo és algo. Potser ens evitarem de prendre pastilles de vitamines doncs. Però amb un minipimer també ja es fa molt. Ara si estas llesta pels sucs verds (o d’un altre color): Amazon.com t’ho arregla ràpid! http://www.amazon.com/Hurom-HU-100-Masticating-Juicer-White/dp/B002TUU392/ref=sr_1_1?s=appliances&ie=UTF8&qid=1408964831&sr=1-1&keywords=hurom+slow+juicer. A passar-s’ho bé amb els apits i cogombres! 🙂

  M'agrada

 2. Personalment diria que ets el que digereixes …. …. i sí importa el que menges… i importa molt més la qualitat del sol on creixen les nostres fruites i verdures i com es conreen … 🙂

  L’opció de Jason Vale a través de juicemaster.com és potser la més sensata.

  La Hurom és, sense cap mena de dubte, la top 10 de les liquadores a tots nivells … cal comparar preus i servei postvenda a tot arreu i incloure mundoarcoiris.com i ukjuicers.com (aquests venen els models més nous però distribueixen desde UK i cal tenir present el que això suposa a nivell de possibles despeses)

  i un suc per despertar totes les neurones: Apple and ginger Shot.

  😉

  Namasté

  M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s