‘Oh! Merda’

Els comuns acaben de posar en marxa una nova campanya de sensibilització adreçada als propietaris de gossos per recordar-los que han de respectar les normes bàsiques de convivència que estableix l’ordinació d’inspecció i control de tinença d’animals de companyia. Sota el lema Oh! Merda!, s’al·ludeix al fet que no recollir els excrements pot sortir molt car, amb sancions d’entre 60 i 300 euros. La qüestió de les tifes de gos a la via pública sembla una d’aquelles problemàtiques irresolubles. Propietaris i afectats es confronten molt sovint per culpa d’una minoria d’incívics, que imagino que pertanyen a la mateixa casta que els llançadors urbans de burilles, xiclets, escopinades i papers de tota mena. Una empresa dels EUA ha desenvolupat una anàlisi de l’ADN canina que permet identificar les persones que no recullen els excrements dels seus gossos. El test es basa a fer una anàlisi de l’ADN a tots els gossos d’una comunitat per tenir-los identificats genèticament. Una anàlisi permet esbrinar a quin gos corresponen les deposicions no recollides. Tot això costa uns 60 euros. Un import que es podria sumar al de la multa quan s’identifiqués el propietari incívic. Si és que mai s’arriba a posar cap multa. Els –incívics– propietaris d’animals de companyia haurien de tenir clar que de la mateixa manera que paguen assegurança, reparacions i aparcament del cotxe, han de xipar, vacunar i recollir els excrements de les seves mascotes si és que les volen tenir. Al cap i a la fi, no és obligatori tenir gos, encara que potser sí que hauria de ser-ho ocupar-se’n quan el decideixes tenir.

7 thoughts on “‘Oh! Merda’

 1. Hauríeu posar-vos d’acord els columnistes, ja és la tercera vegada que parleu de la caca de perro.Es que el país no té altres problemes més importants que parlar de defecacions?

  M'agrada

 2. Cacotas, tant de bo el tema de les caques de gos no hagues de sortir mai mes, seria problema resolt!!!!! Tristament després d’any de parlar-se’n, encara hi ha propietaris que no entenen que no recollir les caques és una marranada.

  M'agrada

 3. M’he quedat de pedra quan he vist que la fira de Sant Julià es diu Oh!Fertes.

  Espero que l’agencia de comunicació que ha dissenyat la campanya els hagi fet preu de 2×1…

  Per moltes lleis que es facin, els animals de companyia seguiran fent les seves necessitats allí on els portin. mentrestant de les “cacotes” dels cotxes, les que els surten pel darrera, que contaminen i maten, com que no es veuen no en parlen.

  M'agrada

 4. Cada vez que sale una nueva ley sancionadora somos menos libres, vamos hacia una sociedad totalitarista, donde se multará por no recoger la caca de perro pero los políticos son inmunes a la ley y se amparan en la mentira.Mientras tanto todos miramos hacia otro lado.De que sirve tener las calles limpias cuando estamos todos sucios por dentro ?

  M'agrada

 5. Barcelona també fa fàstic, hi ha mes gossos quasi que persones i l’incivisme a l’ordre del dia, però el consistori, com sempre ha fet tard, ha estat tant permisiu amb els amos dels gossos que feina tindrà ara per adreçar-los com deu mana, s’ha de sancionar es l’únic que pot alleujar tanta merda.

  M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s