No ve d’un pam

La feina de bomber, de metge o de policia té un pes important en la nostra estructura social. Ens dóna seguretat i ens protegeix davant el perill. I al mateix temps com més lluny millor –…de bon rotllo, eh?–. Ara bé, si mai em cal l’atenció d’un metge, d’un policia o d’un bomber, prefereixo que estigui motivat, format i que tingui una bona disposició i no que tingui una alçada o un pes determinat, sempre que això li permeti fer la feina que té assignada. Perquè, posats a buscar factors que condicionen la feina del policia, potser caldria incentivar hàbits nutricionals més saludables en agents amb sobrepès, que malgrat tot tenen l’alçada reglamentària i tiren endavant amb la seva feina. Per què les dones policia a Andor­ra, que no a la resta d’Europa, han de fer un mínim d’1,65 centímetres d’alçada? Entenc que fer dos metres vint, o un metre trenta podria (o no) tenir afectació en la tasca a desenvolupar, però ¿i si parlem de dos, de cinc, de deu centímetres amunt o avall? Quin problema hi ha? A vegades tinc la sensació que oblidem perquè fem les coses. Que hem deixat tan enrere el sentit comú que només ens queden les normes per saber com hem de bellugar-nos pel món. Què fa que una alçada predeterminada a l’atzar sigui condició rígida i inamovible per poder fer la feina de policia? Ho he demanat a diverses persones i encara ara ningú no m’ha donat cap explicació. Més enllà que la norma és la norma. Ho entenc. Les normes s’han de complir. Però també tinc clar que les normes han de tenir algun sentit. Quan una norma no té sentit, l’únic que en té és canviar-la.

3 thoughts on “No ve d’un pam

  1. Tens tota la raó, però en aquest païs les coses es fan aixi, volem demostrar la nostra importancia als carrecs fent junstament de dictadors… i axi acaben les coses per alguns…
    La norma es evident que s’ha de canviar, perquè davant els altres paisos quedarem com lo que som i es trist perquè no tothom es igual. Un pais sense respecte a la gent, un pais amb discriminació de sexe , un pais incult perquè evidenment no s’han preocupat els nostres dirigents ni de mirar quina alçada minima hi ha als altres cosos de seguretat de TOT EUROPA.
    Animo a la gent a queixar-se de lo que no li estigui bé, no estiguem amb la boca tancada, per por a represalies, tinguem orgull i dignitat per defensar en lo que un creu.

    M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s