Desitjant, construint

Darrera columna del 2013. Al bell mig de les festes de Nadal. A les portes d’un nou any que arriba amb millors auguris que el que tot just estem a punt de deixar enrere. I hores d’ara, ja està tot a punt. Pessebre i arbre engalanat per aquells a qui agrada mantenir les tradicions. Compres fetes, per a uns dinars i sopars que conviden a oblidar la crisi i sobretot, molts desitjos de bona voluntat, que bona falta ens fan. Posats a demanar –si la loteria no pot ser– m’agradaria una mica de coratge i visió d’Estat per a tots els càrrecs públics. No és fàcil. Però si no anem a l’una, prescindint d’egos i interessos particulars (parroquials i d’empresa), no ens en sortirem: simplement se’n continuaran sortint només uns quants. Posats a demanar, no estaria malament una mica de generositat i valentia per a la societat civil. Hauríem de ser capaços de consolidar el teixit social com un entramat prou espès perquè ningú caigui del sistema. Prou just per repartir equitativament les despeses i els guanys. Que garantís els drets fonamentals i que no permetés que ningú s’aprofités dels altres, no per la por al càstig, sinó per decència. M’agradaria el 2014 recuperar conceptes com alegria, humilitat (la de veritat) capacitat de treball i de servei –i si no és molt demanar– que la gent somrigués més sovint i treballés més per canviar les coses que no li agraden en comptes d’instal·lar-se en la queixa. Tant de bo el miracle del Nadal traspassi les fronteres de Dickens. Tant de bo aquest nou any ens ajudi a creure més en nosaltres i en totes les coses que podem fer plegats, en benefici de tots.

4 thoughts on “Desitjant, construint

 1. Convidem a la gent del nostre país a aprofitar i gaudir al màxim del nous 31.536.000 de segons que tenim per endavant. Si cadascú de nosaltres dins de la nostra feina, família i lloc dins de la societat ho fem, segur que el balanç del 2014 serà molt positiu…Feliç 2014

  M'agrada

 2. Gràcies Noemi, per creure que la societat andorrana encara pot canviar, que encara hi ha esperança per que aquest petits país s’en surti. Som pocs i molt mal avinguts, els partidismes, els celos, l’enveja, el pensar que ells son millors que els altres, no ajuden en res a fer un país pròsper. Malgrat tot, creiem en l’esprit de Nadal, i que 2014 pugui arreglar alguns dels estralls causats per la crisi. Pero, quina crisi? restaurants plens, taules ven guarnides, crec que ens queixem mes per costum, que per altre cosa. FELIÇ 2014 NOEMI.

  M'agrada

 3. Molt Bon any a tots. Gràcies pels vostres comentaris i aportacions. Crítics, generosos i enriquidors. Tant de bo el 2014 ens porti a tots plegats més lucidesa i generositat.
  A les males: Salut, amor i feina 🙂

  M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s