I anem fent

El Govern lamenta les filtracions en l’afer de les armilles –és a dir, lamenta que s’hagi sabut, no que hagi passat–. Els òrgans consultius del SAAS només poden opinar quan se’ls pregunta –des del SAAS–. Determinar la data de les eleccions és potestat del cap de Govern –o del calendari de negociacions–. Fumar està penat per la llei –però amb l’excusa del Nadal (negoci) més d’un restaurant infringeix la llei tancant sales a grups mentre els treballadors es fumen–. Els Petits Cantors d’Andorra ja no són ni lliures ni nacionals. Són del Principat d’Andorra. El Carrer de la Unió –ara més que mai– sembla una ferida oberta que palesa els mals del parroquialisme mal entès –Capital 0 Bordes 1–. La CASS subvenciona els avortaments de les dones que viuen fora del país però no de les residents. Els polítics homosexuals s’amaguen fora del país per fer-se petons lluny de la mirada hipòcrita de l’església. Els ciutadans mirem amb un cert estupor la (poca) feina (tangible) feta per 22 consellers i “el Govern dels millors”–qui els va batejar es va quedar descansat– i amb certa desolació la manca d’alternativa possible: amb una pseudoesquer­­ra escindida i enfrontada, uns Verds venuts a una trista cadira, un aspirant al tron des de l’exili, uns –ja no tant– cadells que intenten ressuscitar les glòries liberals i una dreta rància que existir no existeix, però que mira de continuar governant des de l’ombra –que això de donar la cara crema i no dóna rèdits.
I així anem. Preparant el Nadal mentre els únics que sembla que no paren de treballar són el menjador social i el banc d’aliments.

15 thoughts on “I anem fent

 1. Gràcies per una bona radiografia de la nostre situació. Només , si em permets, afegiria una inversió estrangera tan important que ens hem oblidat dels teixit empresarial del nostre país, de les PIMES i Emprenedors, que lluitem cada dia pel futur i que no ens cal que ens donin un crèdit preferent, només que ens facin la vida una mica mes fàcil. Yes, we can!

  M'agrada

 2. Només son paraules, a vegades tinc la sensació que la gent diem coses per sentir nos millor nosaltres mateixos, però sense cap destí, sense cap intenció real de millorar res;és com quan el teu marit o la teva muller diu que t’estima, ¿ves que t’ha de dir?

  M'agrada

 3. Noemí, quan et refereixes a la venuda per una trista cadira a quina et refereixes? A la de la Jael per la del comú o a aquella que no arribà per a la mare agafada de la mà de l’Eusebi?

  M'agrada

 4. Jo crec que també el podriem titular: “Aquí no passa mai res”. Ni passa res ni passará. La manca d’esperit i voluntat de canvi a la política és decepcionant. Un dels últims episodis més trists ha estat veure com un senyor comenta públicament, en un mitjà, les pressumptes tendencies xenòfobes o racistes contingudes en unes declaracions d’un parlamentari socialista en el Consell General. Aquest últim, davant aquestes greus acusacions, no demana cap tipus de responsabilitat. En qualsevol país aquestes afirmacions vers una autoritat estarien en mans de la justícia però aqui, a Andorra, sembla que no són importants. A on anem amb aquests valors morals i ètics?penso que en lloc, simplement aquí no passa mai res i anem fent.

  M'agrada

 5. Gràcies a tots per comentar 🙂
  Trini, en referència als verds només constato la realitat. Et torno la pregunta: què han fet els verds – com a verds- des que la Jael Pozo va entrar a formar part de la majoria demòcrata a la Massana? Quines aportacions han fet? ( no em val impulsar un curset d’horticultura) Quines altres declaracions o tasques han desenvolupat – més enllà de la de donar suport a la seva consellera al Comú? ( és a dir, fer feina per la majoria demòcrata? ) qui es queda el sou que rep la consellera de la majoria? Què faran les properes eleccions? perquè encara no s’ha fet una assemblea per escollir nou president des de la dimissió d’Antònia Escoda?
  Dona’m algun fonament que em permeti canviar d’opinió, si us plau.
  Mosca collonera, el tema del repartiment de les restes és molt clar ( no sé si gaire just, però molt clar). La llei diu que les restes es reparteixen proporcionalment entre els grups escollits. Ni APC ni els verds van ser-ho, per tant no en tenien cap dret. El tema de la participació de Jael Pozo a les eleccions en la llista dels demòcrates té tot el meu suport en tant que persona. És a dir, entenc perfectament que dues persones d’ideologies diferents ( aparentment) puguin congeniar i treballar bé plegades (a mi personalment el Cònsol de la Massana em cau molt bé) i perquè no? anar juntes a la llista..ara bé, que això hipotequi un partit em sembla caciquil per dir-ho amb una paraula suau. Evidentment és la meva opinió.

  M'agrada

 6. Com a votant de la Massana penso que la jael ha encertat entrar al comú .Està fent una molt bona feina no només a Medi ambient sinó també a Cultura . La participació que ens ofereix en temes de festes i de implicació ciutadana en activitats de la parroquià son a agrair . Nosaltres li donem les gràcies per ser tan propera .

  M'agrada

 7. Tot això que m’estàs preguntant, jo t’aconsellaria que ho preguntes a Antonia, que segurament et respondria amb molt de gust. i respecte al sou com a consellera també s’ho pots preguntar a la resta de consellers tant de DA com de PS de comuns i govern, que crec que els encantara que els preguntin que fan amb el seu sou

  M'agrada

 8. Bon dia Àlex, Jo no he qüestionat en cap moment la feina de la Jael Pozo com a consellera de la majoria demòcrata. Estic convençuda que és una dona preparada i amb ganes de fer coses. El que qüestiono és que sa mare ( i la resta dels verds) li permetin que utilitzi el partit per ocupar un seient al comú en nom d’un altre partit.

  Trini, no respons cap de les meves preguntes. I llences pilotes fora. Tu em demanaves pels verds, jo et pregunto pels verds. Veig que tenim opinions diferents, i que la teva no està més fonamentada que la meva.

  M'agrada

 9. Perdona jo no t’he demanat en cap moment res dels verds, respecte a que la Jael es consellera de la majoria democrata, potser que miris quina coalició es va fer i si Democrates estaven d’acord, que crec que no, el seient que te al comu el va guanyar amb aquesta coalicó i representant als Verds, si no busca la prensa de aquelles dates. Per un altra part crec que es lo suficientment adulta per que no sigui la seva mare la que hagui de autoritzar el que fa. I tots els membres que formaven part de la junta del partit van estar informats i d’acord amb que es presentes amb aquesta coalició. I la meva opinio estada fonamentada en que son uns fets que he viscut en primera persona, no sota les opinions o informacions de tercers

  M'agrada

 10. Bon dia Naomí
  Amb tots els meus respectes t’he de dir que no has entès que la coalició Ciutadans Compromeses no és DA i que la majoria no volem sentir parlar de D.A ni l’hem donat suport.
  És estrany que una periodista no pugui entendre que significa una coalició .

  M'agrada

 11. ESTEM MOLT DOLGUT QUE UN CURS DE 9 MESOS QUE HAN FET ELS NOSTRES FILS AMB IL·LUSIÓ I POSSIBILITAT DE TROBAR FEINA ( MOLTS ESTAN TREBALLANT) PER LA NAOMI NOMÉS ÉS UN CURSET D’HORTICULTURA ….
  HAS DE DEMANAR QUE ÉS FA EL CURS DEL CVN ABANS D’OPINAR SENYORA …AQUÍ EN ANDORRA TOTHOM POT SER PERIODISTA , ANAR AMB UN PARTIT POLITIC A LES ELECCIONS (PS)I DESPRÈS FER COM SI RES

  M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s