Goigs i ombres

L’error de base és el sistema impositiu. Un sistema instaurat per les velles classes dirigents –aquelles que no saben on tenen la dreta–. Aquella que avui renega dels funcionaris que reclamen els seus drets quan van ser ells qui els van donar una feina canvi d’un vot. La mateixa classe dirigent que ha pagat fidelitat amb favors i apariat negocis sota mà. Aquesta que diu de la seva manera de fer: microcorrupció. No es recapten prou diners i no en tenim prou per pagar tants funcionaris, ni per fer funcionar el país. Ara tot es paga escanyat, demà haurem de triar què es paga i què no. Però aquí som especialistes a solucionar el problema personal i la resta que es busqui la vida. Els comuns amb la delimitació de competències i la congelació de les transferències no podran fer front a tot. Òbviament no despatxaran ningú, per tant deixaran de prestar serveis que passaran a ser competència del Govern. Govern no els podrà pagar i els deixarà d’oferir. Però que no pateixi ningú. Els rics els pagaran sense problema, aquells que no puguin, ja demanaran caritat, que per això augmentem el pressupost en atenció social i a la classe mitjana que ens donin pel sac. A poc a poc anem estretint el cercle fins escanyar-nos, fent els pobres més pobres, els rics més rics, i canviant un altre cop de paradigma per enviar-nos de patac a la Galícia de Torrente Ballester, o el que és pitjor, a l’Andorra dels anys 50, però no pateixis, si no t’agraden els cacics –tan bons ells, que t’asseguren el pa a taula i protecció a canvi de la teva ànima– sempre podràs marxar del país, que la porta és molt gran.

10 thoughts on “Goigs i ombres

 1. Ostress Noemí, avui estas molt cabrejada.
  Jo i molts més també. Tenim lo que hem votat. Enganyats però ja esta fet.
  Com bé dius qui no estigui content que foti lo camp, que els diners i els seus posseïdors ja ho estan fent des de fa anys.
  Bon dia

  M'agrada

 2. És pot dir més alt, però no més clar!!Un article encertat al 100%… Els rics mai perden, entre ells s’ho fan i la classe mitja viu escanyaaada cada dia més i sense cap possibilitat… jo porto molts dies igual de cabrejada…

  M'agrada

 3. Jo crec que és normal que la gent es queixi més quan arriba la tardor i l’hivern, ja comença a fer fred i la gent esta més trista i es queixa més, potser recordant un bon estiu que van tenir,es nota que afecta el fred a la manera de ser de la gent

  M'agrada

 4. Hola Josep, gràcies pel link al Elvis, “the pelvis”, renom que li van ficar per la seva manera de ballar i moviment d’aquesta part del cos, o potser, com diríem en terminis taurins, fent una “Verònica”.
  Aquesta subtil “Verònica” teva em fa pensar en tota la feina que hem de fer a Andorra perquè esdevingui en una terra per a tothom, per a tothom que ens l’estimem, segur que tu també, però millor, crec, segons el meu simple parer, que no fem l’Elvis i fem front als nostres problemes.
  Tenim el repte de fer una millor Andorra, de Dret, Democràtica i més Social, com diu l’article 1 de la nostra Constitució.
  Gràcies per la cançó a tu i a la Noe per la Música
  Gràcies per la cançó a tu i a la Noe per la Música

  M'agrada

 5. Salut i pessetes, que tot lo demés són punyetes

  Si, jo de jove creia fermament amb aquest refrany, diners i salut són les dues coses més importants de la vida, i una va relacionada amb l’altre; però jo no em vull morir sense haver intentat quelcom mes, alguna cosa que m’ompli el cor almenys una mica

  M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s