Fi de curs

Fa un parell de mesos vaig sorprendre la meva filla de quatre anys taral·lejant una cançó dels Sírex. Mentre ella anava escombrant la causa i el motiu de tant desesper, jo em recolzava contra la paret corpresa per la virulència de la concatenació de notes que haurien d’haver-se quedat quaranta anys enrere. Encuriosida, li vaig demanar prudentment si havia estat alguna de les seves àvies –grans amants de la música, però tocades per l’esperit de l’època de la platja sota els pavés– qui li havia ense­nyat aquella cançó. Però la culpa –aquest cop– no era de les àvies. Em va dir que li havia en­senyat el Dani, el seu professor de música a l’escola. Reconec que vaig tenir un moment de dubte davant la qualitat de l’ensenyament que estem donant a la nena, però no vaig dir res i vaig deixar passar els dies pensant que no po­dia ser que amb tantes cançons precioses com hi ha pel món haguéssim de tornar a obrir el bagul dels records tururú. Pocs dies després, la nena em deia que volia ser el meu gran amor i posar les estrelles i la lluna als meus peus, i que volia ser una noia ye-yé, i que li havia tocat un raig de sol, uh!, ho!, ho!… Al final, vaig descobrir la mare dels ous. La música dels seixanta i setanta era el pretext i fil conductor de l’escola per acomiadar el curs i desitjar bona sort als nens de P5 a les portes d’una nova etapa escolar. Una feinada de por executada amb èxit. Mirant-los fent equip t’adones que els mestres no només els ensenyen a fer-se grans, sinó que els donen una mica del millor d’ells mateixos. I això darrer, no hi ha escombra que s’ho emporti.

2 thoughts on “Fi de curs

  1. Jajaja, és clar que sí! No deixa de ser una broma. Era molt graciós – i xocant- veure com nens de tres, quatre i cinc anys cantaven entusiasmats les cançons que jo he conegut pels meus pares. La tria de les cançons no és més que un pretext- carregat d’ironia- per valorar- per variar- la bona feina que fan els mestres en general amb els nostres fills.
    Ara bé, espero que Georgi Dann no entri en el temari de l’any vinent 😉

    M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s