Xaiets

La nostra és una societat tan poc cultivada que confon el llatí amb l’italià, l’interès públic amb la butxaca personal i la lliure expressió amb els crits. Vivim en un entorn que es mou en proporció directa a com li afecten les coses en el pla personal més que no pas a com voldria que fossin les coses. Callada quan tem que en pot sortir perjudicada, poruga quan ha de donar la cara, infantil en els seus plantejaments, mesquina en els seus raonaments. Més de reacció que d’acció, més d’anònims que no pas de valents, més de conformistes que de visionaris. Però la queixa és inútil si no hi ha al darrere un propòsit de canvi. Si no comencem a canviar nosaltres les coses, continuarem igual. Igual de manipulats, d’enganyats, d’alienats, i sobretot, d’irresponsables. Començant per la feina del periodista, tan desprestigiada, tan prostituïda, tan mancada de recursos, de credibilitat, d’ètica, de suport. Sobrada de peatges, d’interessos polítics o publicitaris, de desinformació, de gent poc i mal formada, de poca curiositat, de poca dedicació, de moltes hores, de pocs mitjans, de professionals que amb sort aspiren a ser becaris. Periodisme que confon les filtracions amb la investigació, que publica al millor postor, que es ven als globus sonda i que coqueteja obertament amb el poder. Però encara podem triar; aprofitar el canvi de paradigma que s’obre davant els nostres ulls o decidir que amb tenir feina i sostre ja estem coberts i continuar fent de xaiets d’un sistema amb fam de llop. La passivitat no ha estat mai un bon aliat per sobreviure. No en condicions, si més no.

4 thoughts on “Xaiets

  1. Gràcies Noe!! Espero que molta gent es trobi dins de les teves paraules. Els canvis son difícils, però han de néixer des de dins de nosaltres per ser realitat. Yes, We can!

    M'agrada

  2. Ostres! Excel·lent notícia que hi hagi aquesta autocrítica dins del sector. Radiografia valenta que, a més, no es basa en tòpics sinó en problemes reals del periodisme avui i, sobretot, aquí. Columna per penjar-se al suro de casa o de la feina i, després, mirar d’estar cada dia una mica més a prop del segon element dels binomis que exposes a la primera part de l’article i, si ets periodista, mirar de corregir, a més, els problemes que identifiques a la segona part de l’article. Excel·lent columna! Gràcies per compartir aquesta visió interna de la professió!

    M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s