Amics

Els fils que ens uneixen a les persones són subtils. Quan mires el teu entorn proper amb certa distància et sorprèn veure com persones que d’entrada tenen poc a veure –o això penses– amb tu, han acabat formant part indestriable de la teva vida. Com d’altres amb qui hauries de tenir més contacte, la relació és cordial però no passa de ser superficial. Amb els anys veus també com es consoliden les amistats. El temps sempre és la gran prova de foc, i a poc a poc el teu cercle d’amics es va ampliant, reduint, canviant, adaptant al que ets tu i a les coses que et passen. I t’adones com les relacions canvien, com les petites o grans traïcions t’allunyen de la gent que estimes, com no sempre els sentiments són recíprocs, com amb els anys aprenem a gestionar –o no– aquelles relacions que no ens senten bé, que no ens convenen, que ens fan mal. Massa sovint és temptador carregar els altres de les coses que ens passen. He tingut mala sort, aquella persona me la va jugar, aquell només em truca per interès… males experiències n’hem tingut tots, suposo. La diferència és com ho encarem, i en el temps i energia que malbaratem en relacions que ja no existeixen, en sentiments perduts, en persones que ja no formen part de la nostra vida, a furgar en les nostres ferides, no fos cas que les poguéssim tancar de manera neta. Hi ha qui s’entesta a viure en el dolor, hi ha qui es tanca per por a prendre mal, hi ha qui simplement se sent ferit davant el rebuig. Els éssers humans som d’una fragilitat i duresa excepcional. Gairebé tant com algunes amistats. Humanes i eternes.

3 thoughts on “Amics

  1. Ya lo decía Maquiavelo en el principe, el ser humano es malo por naturaleza y solo la necesidad le obliga a hacer el bien. Desgraciadamente, mis experiencias, le dan toda la razón. Lo cual no quita q haya excepciones, contadisimas, eso si.

    M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s