Coses que no entenc

No entenc per què ens ruboritzem davant la hipocresia de la doble moral americana amb el cas Petraeus però no ens estra-nyem que aquí no dimiteixi ningú, ni per banyes, ni per vergo- nya. No entenc com una religió que té com a bandera l’amor al pròxim permet que els seus dirigents car­reguin contra el matrimoni gai però no piulin davant les retallades, la pederàstia o la cor­rupció del sistema bancari. No entenc com a Andorra algunes dones tiren pedres sobre el seu sostre perpetuant a través de determinats mitjans de comunicació la imatge de dona decorativa i la insubstancialitat de gènere. No entenc com els únics que aquí gosen alçar la veu són els que viuen una situació de prevalença, mentre els grans damnificats callen per no rebre més del compte. No entenc per què els partits que tenen opcions de generar canvis es perden en la inacció. No entenc per què partits que tenen opcions de denunciar la inacció són tan o més inactius que els primers. No entenc la política de partits. No puc entendre que després d’una vida treballant hagis de remenar les escombraries per poder sopar. No entenc que tinguis família i visquis abandonat i sense recursos econòmics ni –sobretot– afectius. No entenc que puguis confiar els teus estalvis de tota la vida a entitats bancàries del país i que se’ls juguin sense avisar-te del risc que corres i no se’ls condemni per estafa. No entenc com davant de tot això, no sortim al carrer i prenem la Bastilla, de debò, no ho entenc. Potser és que malgrat que ens queixem molt encara ens queden croissants. O ens falta valor. I així ens va.

4 thoughts on “Coses que no entenc

  1. La por paralitza, i ara des dels que tenim croissants fins els que en tenen mig o no en tenen, estem tots en pànic per aquest fantasma que es diu crisis.
    Darrera de tot això està l’ educació que no ens ha ensenyat a gestionar ni les pors, ni el poder ,ni el placer i ens ha fet a tots depenents de les decisions dels altres i incapaços d’assumir conseqüències.
    És més que un tema de no tenir valor, estem en pànic, i necessitem fer coses diferentes perquè el que es va fer a la revolució Francesa no ens serveix, i això sí ho sabem, difícil trobar la manera d’arreglar les coses sense fer mal a ningú.

    M'agrada

  2. Potser equivocadament, però en la línia del que diu pepe, jo tinc el convenciment de que estem a la fi del nostre impreri particular, el colapse el veig imparable per causa de la distància en la percepció de la situació i de les solucions a adoptar entre els qui les prenen i els que les pateixen. Els poderosos no s’adonen que la onada se’ns enrrossegarà a tots. Als del castell també. El que sap greu de tot plegat, és que per a que arribem a acceptar el necessari i inevitable canvi de paradigma haguem de destruir “tot” rastre de l’actual sistema. En aquest sentit ens manca evolucionar en intel·ligència social.

    M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s