Jordi Ausàs

Ahir -poc o molt- tots anàvem a dormir amb la sorpresa a la retina de la detenció de l’exconseller de governació i ex alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, per un suposat delicte de contraban.

La notícia saltava a mitja tarda i va córrer com la pólvora.

Hores d’ara, i a manca de més informació, Ausàs, juntament amb altres sis persones, ha passat la nit a les dependències de la comissaria de la Seu d’Urgell a l’espera de passar a disposició del jutge.

Em resisteixo a creure-ho.

I jo, com tantes altres persones, esperem que el que ens presenten com a evidències no siguin més que una boutade que es pugui explicar. Malgrat, que a mesura que passen les hores aquesta possibilitat es fa més llunyana.

Al marge que per a molts pirinencs el contraban no sigui un delicte dels de debó, el cert és que il·legal. Mal li pesi a alguns. I que tots estem subjectes a la legalitat. Polítics i contrabandistes inclosos.

Dol, però, veure com s’embruta el nom de polítics com Jordi Ausàs, que han desenvolupat durant tants anys la seva tasca amb dignitat i coherència. I tot plegat -diuen- per 300 mil euros. Una quantitat relativament petita.

La part positiva és que la legalitat no fa excepcions. La pena, que Ausàs, en un món on cada cop costa més creure en els polítics no sigui una excepció a la regla.

Tant de bo, aquesta sigui una d’aquelles notícies que puguem desmentir dilluns.

3 thoughts on “Jordi Ausàs

 1. Avui Noe discrepo amb el que sembla que vols exposar, o deixar mig entreveure, en el teu escrit: aquesta imatge de “pobre noi”, només per 300.000 euritos.
  Collons! que els hi donin a algun dels molts mileuristes i els hi ha solucionat tres cents mesos de sou.
  NO, NO Noemí, qui la fa l’ha de pagar, sinó de que serviria la justícia?. I això, com et pots imaginar, m’ho pregunto massa últimament…
  Jo també conec al Jordi, no molt, i potser ara m’adono que no el conec de res. Està bé que no t’ho vulguis creure, que sembli mentida, però ja saps el que diuen: quan el riu sona… i el Valira es un riu amb moltes aigües i molt tèrboles.
  D’altra manera no t’he cap sentit que la gent normal, la de a peu, la que ens intentem guanyar les garrofes amb la suo del nostre front, seguim confiant en que tothom, al final, recull el que sembra i que el camí correcte es el del esforç, el treball, i la honestedat.
  Al final sempre penses el mateix (al menys jo): perquè només subsisteixen, i tiren endavant, els que fan alguna malifeta o alguna il•legalitat? No es normal, aquest mon està al revés. Dons mira ja està molt bé que, de tant en tant, es destapi un d’aquets “trapicheos” i que la gent que s’enriqueix d’aquesta forma “pagui” pel que fa.
  I, com comprendràs, no es res contra el Jordi Ausàs, ni molt menys, però em sembla que ja n’hi ha prou de tot plegat. Torno a dir, al final, hi haurà una revolució. La gent, jo el primer, n’estem fins els mateixos testicles del minotaure de tot plegat…

  M'agrada

 2. No intentava exposar una imatge de pobre noi. Trobo que perdre tot el que s'exposa a perdre ( reputació, carrera, amistats…) per 300 mil euros quan hi ha gent que belluga quantitats més grans de diners dóna sensació de poca cosa per tant risc.
  D'acord amb tu en què la llei ha de ser igual per a tothom- faltaria més- que si comets un delicte t'han de jutjar i acatar la pena, i malgrat tot el carinyo que li tinc al Jordi, si es demostren els fets no hi ha res a dir. Comparteixo l'exposat que fas en línies generals. Entén però, que em costa molt donar per culpable ( encara que tothom l'apunti amb el dit) a algú a qui valoro professionalment i personalment i sobretot sense una sentència que així ho dictamini. ( diga'm sentimental) petonets Faufe.

  M'agrada

 3. Dons pel que segueixen avançant els mitjans, a la xarxa, la cosa no pinta gaire bé:
  http://www.ara.cat/societat/Lexconseller-Ausas-tabac-valor-euros_0_736126473.html
  diuen, fonts properes al cas, que Jordi Ausàs facilitava presumptament un local per a emmagatzemar tabac i que participava com a distribuïdor en el negoci, segons els indicis que recull la investigació, i acudia al magatzem 'central' del grup, que era d'un altre dels detinguts, a adquirir les partides que necessitava per vendre als seus clients.
  També, diu una noticia, que se li va trobar tabac andorrà a casa seva per un valor d’uns 14.000 euros.
  El riu Valira segueix sonant i aigua porta, molt bruta presuntament…

  M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s