Rics i pobres

A mesura que passa el temps i la crisi ens va traient les disfresses, començo a entendre per què els rics són cada vegada més rics i els pobres més pobres. Quan un pobre fa una estafa sempre l’enganxen, se’l jutja, se’l sol trobar culpable i se’l condemna i se l’obliga a restituir tot allò que s’ha perdut. Quan un ric s’entrampa els dits, normalment ho soluciona amb aires de subprime, i si l’enganxen, escapa com un bon Houdini de la presó preventiva. Si el jutgen, és innocent fins que es demostra el contrari, i a les males, quan la fa molt i molt grossa, l’Estat surt a rescatar-lo en forma d’injecció bancària. Quan no arribes a pagar el lloguer, et fan fora de casa; quan no tens prou llogaters, demandes el propietari perquè això de gestionar un immoble no és tan bon negoci com et pensaves. Tots notem la crisi. Però de manera diferent: uns vigilen amb la llista de la compra, altres controlen a qui interessa convidar a dinar. Tots pateixen pels lloguers, uns per pagar-los, els altres perquè els han hagut de baixar –una mica– tampoc cal exagerar amb l’excusa de la crisi. El món sempre s’ha mogut així. Des que el més ric de la tribu va decidir que ell assumia la despesa de cuidar la resta de conciutadans a canvi de l’honor i la glòria. Però aleshores pagaven els rics. Tinc la sensació que amb tot plegat la classe mitjana, aquella que al cap i a la fi és qui paga les factures –perquè pot i perquè no li queda altre remei– s’està aprimant cada cop més. I quan no pugui més, esclatarà el conflicte, perquè ja se sap, que quan no hi ha pa no sempre queden croissants.

5 thoughts on “Rics i pobres

 1. Bon article.
  Curtet amb paraules i llarguet de reflexions.
  En un moment on sembla que molts van perduts, potser valdria la pena de començar a buscar les brúixoles.
  Sabem per on començar?
  Volem?

  M'agrada

 2. t’has descuidat el futbol !!!!!!!!!!! i la televisió “realitad”..opi del poble per olvidar l’opresió i la diferencia de les classes socials … molt bon article..una pena que no sigui a la portada dels diaris ….

  M'agrada

 3. @momo
  “una pena que no sigui a la portada dels diaris ….” Tout à fait de ton avis. A ce propos est-ce que quelqu’un peu me dire à qui appartiennent les différents “journaux” (diari d’Andorra, Mès,Bondia…) Où peut-on trouver ces informations. Graciès.

  M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s