Solvents

Em tranquil·litza veure com malgrat la crisi i la incertesa actual hi ha negocis que han sabut fer-se forts davant l’adversitat i continuar sent generadors de riquesa al país. Sort en tenim. Solvència i liquiditat són dos dels conceptes que avalen aquestes empreses. Entitats que saben aprofitar l’oportunitat i regalar paraigües quan fa sol per treure-te’ls quan comença a ploure. Fer negocis, en diuen. Preocupats per donar més rendiment, millorar els comptes de resultats i treure suc d’allà on només queda pellofa. El neguit se’m presenta quan m’adono que aquests negocis pròspers són l’únic glop d’aire que li queda a l’estat. Que d’ells en depèn el funcionament del nostre dia a dia. Quan m’adono que estem en mans de la seva bona voluntat per pagar nòmines, enquitranar carreteres i obrir les escoles. Quan m’expliquen que d’ells en depèn la pròr­roga d’una pòlissa de crèdit de la qual en pengen un grapat de famílies. Una situació provocada per l’incaut empresari que va creure que la bonança duraria per sempre i va estirar més el braç que la màniga. Evidentment. La manca de previsió, de voluntat o de capacitat –vés a saber qui reparteix millor les responsabilitats– han fet que els darrers anys no s’hagi dotat a l’estat d’una manera de finançament viable al marge de la caritat bancària –a un mòdic interès i una alta rendibilitat en contrapartides legislatives que s’han vist alentides, accelerades, aturades o desestimades segons els interessos del sector i no del país–. Res a dir. Decideix qui té la paella pel mànec. Llàstima que el cuiner no sigui qui tria el poble.

2 thoughts on “Solvents

  1. ” (…) no s’hagi dotat a l’estat d’una manera de finançament viable al marge de la caritat bancària (…)”.
    L’HAS CLAVAT NOEMÍ! És aixó, ni més ni menys, que el legat que han deixat els liberals en els seus 14 anys de Govern. Els mateixos que tornen de taronja per arreglar-ho. Que així sia…

    M'agrada

  2. Bon anàlisi, punyent i veraç. Espero que faci reflexionar a qui ha rebut el suport de les urnes per que pugui variar el rumb, doncs es clar que per arribar a bon port, el rumb, la derrota i la velocitat que portem no es l’adequada.

    M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s