Caga tió

Encarem la darrera setmana d’assajos per als dinars i sopars de Nadal oficials. Davant nostre s’encavallen aquests dies a l’agenda cites per dinar i per sopar, i en alguns casos –novetat d’enguany– algun aperitiu a peu dret a casa dels més prudents. Una cursa de fons gastronòmica que ens empeny en el decurs del mes de de­-sembre a sobrevolar els límits raonables del colesterol, de la prudència, de la mesura i del sentit comú per omplir-nos de goig, alegria, regals –voluntariosos i absurds– d’amics invisibles i greixos saturats. Pica-pica per desvetllar la gana que vàrem perdre fa dues setmanes. Amb peix de primer, carn de segon, postres per rematar i assortiment de dolços per fer baixar el cafè, ben regat de vi, licors i algun digestiu efervescent pietós. En aquests dies previs al dejuni que ens imposarem nosaltres, el banc o el metge a partir del 7 de gener, hi afegirem els canelons, el rostit i les neules. Els torrons, pocs o molts, el cava, els aperitius, les trobades familiars, la pena pels que ja no hi són, l’alegria pels nous, el soroll dels més petits i les baralles anuals entre cosins més o menys ben avinguts que s’estimen però que no poden evitar buscar brega durant les festes. Compres, fent els encàrrecs d’un gasiu Pare Noel, caramels, mandarines per al tió, sopars d’empresa i visita a la perruqueria. Presses, despesa i una certa angúnia quan no trobes gaire sentit a complir un ritual que ha anat desvirtuant-se en l’essència i prenent noves formes amb el pas dels anys i els canvis de costums. Nadal en família i malgrat tot, que ho puguem repetir junts cada any.

One thought on “Caga tió

  1. Estic totalment d’acord amb tu, el que en el meu cas quen vius fora de casa….El Nadal arriba a ser el dia més feliç de l’any pq sas que els que estan vius hi seran i voldran sapiguer que tal ha anat tot…
    Pero si que es veritat…es epoca d’estres… compres, pelu….
    🙂
    Bon Nadal!

    M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s