La fera ferotge

De què tenen por? No puc evitar preguntar-m’ho després de veure l’estira-i-arronsa dels grups parlamentaris davant les propostes de pacte dels socialdemòcrates. La setmana passada, Jaume Bartumeu –segons diuen els diaris– es reunia amb Joan Gabriel per oferir-li allò que CR portava reclamant des de l’inici de legislatura: Un govern de concertació. Baixada de pantalons socialdemòcrata, que malgrat tot, no ha servit per a res. Gabriel no va ni consultar-ho amb els seus –potser uns quants ja ho havien parlat–, i va dir que “no”. Com va dir, que no es donaria llum verd als pressupostos malgrat que s’aprovessin totes les esmenes que es van presentar des del seu grup parlamentari. És a dir: “La pilota era meva, i no te la deixo, digui el que digui la mama.” De l’altre flanc, nou intent d’acostament al candidat esquiu. Diuen els diaris que s’han ofert dos ministeris a ApC a canvi del suport als pressupostos i d’un govern mínimament estable fins a final de legislatura. I Nomen, que va repetir més vegades que ningú durant la campanya electoral que s’havia d’anar a l’una, torna a dir que “no”. És a dir: “Jo no mano? doncs no jugo.” Mentrestant, la bèstia roja, aquella fera ferotge que tothom temia que desmembrés els nusos consuetudinaris de l’especificitat nacional, mira de fer front a la tempesta amb les mans lligades. Sense diners a la caixa, amb una situació de crisi econòmica i de sistema global, amb uns pressupostos per aprovar, amb uns adversaris polítics que demanem l’impossible per no haver de dir que “sí” i amb una ciutadania que de tant esperar el canvi s’està adormint.

One thought on “La fera ferotge

  1. Es una llástima peró politicamente aixó funciona per desgracia nostra aixi. (jo no tinc la pilota, doncs no jugo) irresponsabilitat total, passa el temps, presupostos per aprobar i nosaltres avergonyits dels nostres representants…Toni

    M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s