Another brick in the wall

Llegint aquests dies sobre la caiguda del mur de Berlín he topat amb aquest fantàstic article de Vilaweb. Us en passo un fragment:

“Hi ha l’històric mur que separa de fa dècades les dues Corees. Però també un mur nou a Ceuta i Melilla. Hi ha encara murs al nord d’Irlanda que separen dues comunitats oposades. Però també n’hi ha un que separa Botswana i Zimbabwe. I un altre a Xipre. I un entre els Estats Units i Mèxic. I un a Palestina. Vint anys justos després de la caiguda del mur de Berlín al món hi ha més barreres de separació que mai i el nombre continua creixent.
El 13 d’agost de 1961, en un intent desesperat per a aturar el pas de berlinesos de l’est al sector occidental (uns mil cinc-cents diaris), les autoritats de la República Democràtica d’Alemanya van activar una operació llampec per a aixecar un mur que va esdevenir el símbol de la guerra freda i del teló d’acer. Vint anys després de la desaparició del mur, el 9 de novembre de 1989, a tot el món encara n’hi ha uns quants dempeus.

Van caldre gairebé quatre dècades, fins el 9 de novembre de 1989, perquè els 150 quilòmetres de separació militaritzada entre les dues Alemanyes s’esquerdessin. I vint anys després, amb la reunificació del país inclosa, la terra de ningú on s’aixecava el gris mur s’ha convertit en terreny adobat de grans projectes arquitectònics que dificulten, sovint, de trobar i de reconèixer els trams que en queden.
Mentre a Berlín se celebren vint anys de la desaparició i destrucció del mur, a tot el món encara en resten uns quants de drets. I se’n continuen aixecant. “
L’article complet, aquí.
La banda sonora, per gentilesa dels Pink Floyd:

One thought on “Another brick in the wall

  1. La diferència és que el mur de Berlín era per impedir que els seus habitants en podessin sortir conformant una immensa presó.
    Els altres murs són per impedir l'entrada de gent de fora. No dic que moralment siguin millors o pitjors però tenen finalitats molt diferents.

    M'agrada

I tu? Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s